Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ повідомила олігарху Грановському про підозру в ухиленні від сплати податків та фіктивному підприємництві


Генеральна прокуратура України повідомила олігарху Олександрові Грановському про підозру в ухиленні від сплати податків та фіктивному підприємництві у справі про злочини, вчинені посадовими особами монопольного дистриб’ютора тютюнових виробів ТОВ «Мегаполіс Україна» (тепер – «Тедіс Україна»). Про це йдеться в повідомленні на сайті ГПУ.

«Як встановлено під час досудового розслідування, О. Грановський за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Тедіс Україна», яким вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів у сфері господарської діяльності, створив злочинну схему ухилення від сплати податків, від якої підконтрольні мільйонеру підприємства були вигодонабувачами», – йдеться в повідомленні.

У повідомленні вказано, що О.Грановський – житель Одеси. Речниця генпрокурора Лариса Сарган уточнила у соцмережі Facebook, що народний депутат Олександр Грановський до цієї справи не причетний.

Наприкінці квітня у ГПУ повідомили про проведення обшуків у керівників тютюнової компанії «Тедіс Україна». За даними генпрокурора Юрія Луценка, досудове розслідування встановило, що «з 2012 року до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб’ютора тютюнових виробів ТОВ «Мегаполіс Україна» («Тедіс Україна») є, зокрема, громадянин Російської Федерації Ігор Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовано санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон». За даними слідчих, для утримання монопольного становища фірма також отримувала сприяння з боку окремих державних органів.

Також наприкінці березня в Одесі, Києві та Дніпрі відбувалися обшуки у справі компанії «Тедіс Україна», яка є дистриб’ютором тютюнових виробів і монополістом у цьому сегменті українського ринку. Силовики заявили про виявлення схеми ухиляння від сплати податків та незаконного виводу мільярдів гривень за кордон, у тому числі для фінансування тероризму. У компанії звинувачення ГПУ назвали «безпідставними».

В Антимонопольному комітеті заявили, що у грудні 2016 року комітет визнав вчинення порушень з боку «Тедіс Україна» законодавства про захист економічної конкуренції і наклав штраф у розмірі 430 мільйонів гривень.

15 травня в Генеральній прокуратурі заявили, що другий транш у понад 193 мільйони гривень із загалом 300 мільйонів гривень штрафу компанії «Тедіс Україна» надійшов на рахунки Держказначейства.

XS
SM
MD
LG