Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група зі змін до Конституції щодо Криму провела перше засідання – Джемілєв


Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв

У Києві завершилось перше засідання робочої групи щодо напрацювання змін до Конституції України щодо Криму і Севастополя, повідомив депутат Верховної Ради та уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у Facebook.

«Попереду копітка робота над напрацюванням пропозицій щодо закріплення невід’ємного права кримськотатарського народу на самовизначення у складі суверенної і незалежної української держави», – зазначив він.

Керівництво Меджлісу кримськотатарського народу наполягає на змінах до Конституції України щодо перетворення Криму в Кримськотатарську автономну республіку. Наразі в Конституції України вказується, що Автономна республіка Крим є невід’ємною складовою частиною України.

Конституційна комісія України 11 травня вирішила створити робочу групу, яка розроблятиме поправки і доповнення до Конституції України в частині Автономної республіки Крим.

Президент України Петро Порошенко під час заходів з нагоди Дня пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу заявив, що майбутня національна автономія кримських татар у Криму враховуватиме права інших національностей.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG