Доступність посилання

ТОП новини

Підвищення вартості проїзду в метро Києва пояснюють зростанням тарифів на електроенергію


Комунальне підприємство «Київський метрополітен» заявляє, що у Києві підвищення вартості проїзду в метро до 5 гривень з 15 липня пов’язане із зростанням цін на електроенергію.

«Торік уперше за 15 років столичний метрополітен став прибутковим. Однак через незалежні від нас фактори, а саме ріст тарифів на електроенергію в 4,6 разу й переведення підприємства в категорію промислових, ми знову отримали непосильні збитки», – сказав керівник «Київського метрополітену» Віктор Брагінський, якого цитує прес-служба підприємства.

Крім того, у підприємстві зазначають, що була збільшена мінімальна зарплата працівників підземки до 3 200 гривень, відповідно до рішення уряду.

Обґрунтований тариф на перевезення 1 пасажира підземки, за розрахунками фахівців метрополітену, зараз становить 6,64 гривні, а планова собівартість 5,68 гривні.

Із 15 липня Київська міська державна адміністрація має намір збільшити на одну гривню вартість проїзду – до 5 гривень у метрополітені й до 4 гривень у наземному комунальному транспорті (автобус, трамвай, тролейбус і фунікулер).

Ще у січні 2015 року в Київському метрополітені заявляли, що беззбитковий тариф за одну поїздку становить 4,48 гривні за умови повної компенсації проїзду пільговиків. Від лютого 2015 року вартість проїзду в київському метро збільшилася до 4 гривень. Після того змінювалися тарифи на електроенергію.

За даними міської влади, щодня півтора мільйона людей у Києві користуються метрополітеном.

XS
SM
MD
LG