Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві арештував із можливістю застави 4 затриманих екс-податківців, 4 відпустив


Міністр внутрішніх справ Аваков разом із військовою прокуратурою 24 травня заявив про затримання 25 екс-керівників податкових органів у справі про завдання державі збитків у 97 мільярдів гривень
Міністр внутрішніх справ Аваков разом із військовою прокуратурою 24 травня заявив про затримання 25 екс-керівників податкових органів у справі про завдання державі збитків у 97 мільярдів гривень

Печерський районний суд Києва 25 травня продовжує розглядати подання правоохоронців із обрання запобіжних заходів колишнім посадовцям податкових інспекцій і управлінь Міндоходів, затриманим 24 травня у рамках антикорупційної операції.

Зокрема, 25 травня суд арештував на 60 днів колишнього голову Державної податкової інспекції Харківщини Станіслава Денисюка. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, згідно з рішенням суду, Денисюк може внести заставу у розмірі 100 мільйонів 320 тисяч гривень.

Цей же суд 25 травня обрав запобіжний захід для екс-голови полтавської міської ДПІ Богдана Лизуна. Його також арештували на 60 днів із можливістю застави у понад три мільйони гривень.

Також 25 травня суд заарештував із заставою у 100 мільйонів гривень екс-голову податкової в Дніпропетровській області Сергія Шинкаренка.

Також суд обрав запобіжний захід колишній начальниці ДПІ в Артемівському районі міста Луганська Ользі Гулці: арешт на 60 днів або застава у сім мільйонів гривень.

Силовики проводять понад 400 обшуків у 15 областях України – Матіос (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Печерський районний суд Києва також обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання для екс-начальника Харківської обласної державної податкової інспекції Андрія Криволапова.

Крім того, суд відмовив військовій прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у сім мільйонів гривень екс-заступнику начальника головного управління Міністерства доходів і зборів у Харківській області Тетяні Масловій. Суд вирішив відпустити її під заставу майже в мільйон гривень. Цей запобіжний захід діє до 21 липня, Маслова, яка проживає в Дніпрі, має повідомляти суду та прокуратурі про зміну свого місця перебування.

Суд також відпустив під особисте зобов’язання колишнього головного податківця Криму Костянтина Циркуна.

Печерський районний суд Києва відпустив під особисте зобов’язання колишнього начальника Державної податкової інспекції в Шевченківському районі Києва Віктора Башука.

24 травня суд відпустив під заставу в 15 мільйонів гривень екс-голову Луганської Податкової адміністрації Олександра Антипова, в якого, як заявили силовики, під час обшуку знайшли 3,8 мільйона доларів.

Як повідомляє «Ліга», під заставу в 12 мільйонів гривень також відпустили колишнього голову податкової служби Полтавської області Володимира Задорожного, під заставу у мільйон гривень кожного – екс-голів податкової Святошинського району Києва Юрія Мостипана і Дарницького району Києва Юрія Кравченка. Під особисте зобов’язання вийшов екс-голова Подільського району Києва Олексій Ярошенко.

24 травня головний військовий прокурор і міністр внутрішніх справ України заявили про викриття мережі ухилення від сплати податків, заснованої податківцями в час правління екс-президента Віктора Януковича. Як повідомили Анатолій Матіос і Арсен Аваков, були проведені понад 450 обшуків у 15 областях і затримані 25 екс-керівників податкових органів у справі про завдання державі збитків у 97 мільярдів гривень.

XS
SM
MD
LG