Доступність посилання

ТОП новини

У ПРООН спростовують, що виділили кошти на програмне забезпечення для е-декларування без конкурсу


В офісі Програми розвитку ООН спростовують заяву генерального прокурора Юрія Луценка про те, що кошти на розробку програмного забезпечення для системи е-декларування були виділені без конкурсу. Про це йдеться у заяві ПРООН, оприлюдненій на її сайті 25 травня.

За даними ПРООН, відкритий тендер з відбору розробника програмного забезпечення оголосили 28 вересня 2015 року і завершили 18 жовтня 2015 року. Всього ПРООН отримала 10 тендерних пропозицій.

«Найвищий загальний бал (відповідність технічним критеріям і найнижча ціна) отримала компанія ТОВ «Міранда». Тому з нею був підписаний відповідний контракт», – зазначили в ПРООН.

«З метою забезпечення якості виконання робіт була сформована відповідна група забезпечення якості, до складу якої увійшли представники Міністерства юстиції, НАЗК, Світового банку та ПРООН. Оплата за договором здійснювалася частинами, і кожний платіж був проведений тільки після прийняття кожного етапу роботи і підписання відповідного протоколу групою забезпечення якості. Якість і придатність програмного забезпечення системи, у тому числі відповідність стандартам цифрового подання, зберігання, публікування і захисту особистих даних, було офіційно підтверджено двічі», – повідомили в організації.

Під час виступу у Верховній Раді 24 травня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Програма розвитку ООН без конкурсу призначила виконавцем робіт із розробки програмного забезпечення для системи е-декларування в Україні «Міранда». За словами генпрокурора, директор фірми Юрій Новіков начебто доручив виконання цих робіт одному з викладачів Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» та його студентам, а «кошти, надані ТОВ «Міранда», вивели через фіктивні фірми на рахунки в Естонію». У самій «Міранді» цю заяву спростовують.

На реалізацію проекту «Міранда» отримала від ПРООН близько 3 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG