Доступність посилання

ТОП новини

США не послаблюватимуть санкцій проти Росії – радник Трампа


США не планують послаблювати санкції проти Росії, а можуть навіть посилити їх, заявив 26 травня радник Білого дому з економічних питань Ґарі Кон.

«Ми не послаблюємо наших санкцій щодо Росії. Якщо вже на те пішло, то ми, можливо, розглядатимемо їхнє посилення», – заявив Кон на полях саміту «Групи семи» на італійській Сицилії.

Напередодні Ґарі Кон на питання про те, чи президента США Дональд Трамп планує продовжувати санкції проти Росії, він заявив, що це ще не вирішено.

Президент Європейської ради Дональд Туск у п'ятницю закликав лідерів країн «Групи семи» зберегти санкції проти Росії через її агресію в Україні.

Після переговорів із Трампом 25 травня в Брюсселі Туск заявив, що не певен на 100 відсотків у спільній із ним позиції щодо Росії. «Водночас, коли йдеться про конфлікт в Україні, здається, ми на одній лінії», – сказав Туск.

Від 2014 року ЄС і США запровадили санкції проти Росії за анексію Криму і дії Москви на сході України, де внаслідок конфлікту між підтримуваними Росією бойовиками і українськими урядовими військами, за даними ООН, загинули понад 9,9 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG