Доступність посилання

ТОП новини

За рік прикордонники не пустили в Україну 29 тисяч людей – звіт


Українські прикордонники, ілюстративне фото
Українські прикордонники, ілюстративне фото

Понад 89 мільйонів людей перетнуло державний кордон та лінію розмежування із анексованим Росією Кримом, повідомляє Державна прикордонна служба України. Водночас, за її даними, більш ніж 29 тисяч людей у пропуску відмовили.

Прикордонники також заявляють про затримання 2 з половиною тисячі людей, які намагались перетнути кордон нелегально.

«Крім того, на кордоні було виявлено та вилучено 760 одиниць зброї, майже 14 тисяч боєприпасів, 17 кілограмів вибухівки, 210 кілограмів наркотичних і психотропних речовин. Припинено незаконне переміщення товарів на суму 760 мільйонів гривень, при цьому найбільш поширеною залишалась контрабанда сигарет (затримано понад 6,2 мільйонів пачок тютюнових виробів)», – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

За інформацією Держприкордонслужби, звіт стосується періоду з 28 травня минулого року до сьогоднішнього дня.

28 травня в Україні відзначають день прикордонника.

Як раніше повідомляв голова відомства Віктор Назаренко, торік в’їзд в Україну було заборонено 5,4 тисячам іноземців, з них – понад 1,2 тисячі є громадянами Росії. Цьогоріч загальна кількість заборон на в’їзд досягла 2,5 тисяч, 616 – щодо громадян Росії.

Одними з останніх росіян, кого не пустили до України, стали телеведуча Катерина Варнава, співачки Лоліта Мілявська та Юлія Самойлова.

XS
SM
MD
LG