Доступність посилання

ТОП новини

Путін і Макрон проводять зустріч у Версалі


Протест проти візиту Путіна в Парижі, травень 2017 року
Протест проти візиту Путіна в Парижі, травень 2017 року

Президенти Росії і Франції Володимир Путін і Емманюель Макрон проводять переговори в Версалі під Парижем. Це перша зустріч двох лідерів після перемоги Макрона на виборах.

Речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що головними темами переговорів будуть «боротьба з тероризмом» і двосторонні відносини. Макрон раніше заявив, що буде вести з Путіним «вимогливий діалог», який не передбачає «поступок» з питання про дії Москви в Україні і в Сирії.

Напередодні зустрічі правозахисники з Human Rights Watch закликала президент Франції обговорити з Путіним порушенням прав людини в Росії, в тому числі переслідування геїв в Чечні.

Крім того, родичі ув’язнених у Росії українців, правозахисники й активісти написали відкрите звернення до президента Франції із закликом вимагати від російського президента політв’язнів, а також посилити санкції проти Москви «за переслідування, незаконне утримання під вартою і тортури інакодумців на окупованих територіях».

Пєсков перед зустріччю президентів сказав, що Путін готовий дати «вичерпну відповідь» Макрону про українських політичних в’язнів.

За даними ініціативи #LetMyPeopleGo, нині у заручниках на території Росії та анексованого нею Криму перебуває 44 українці.

XS
SM
MD
LG