Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман виступає за якнайшвидшу приватизацію «Укрспирту»


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман виступає за якнайшвидшу приватизацію державного підприємства «Укрспирт».

«Укрспирт»... треба його продати, навіщо він державі потрібен взагалі? Аукціон, прозорий абсолютно, і нехай купують... Скільки разів уже ставили на голосування в парламенті, щось ніяк не виходить», – сказав він на засіданні уряду.

Прем’єр нагадав, що в Україні всього є 3,5 тисячі підприємств, які належать державі.

«Кому потрібні 3,5 тисячі підприємств? Покажіть мені пересічних громадян, які отримують користь від них... Зате всі директори там живуть нормально. А держава зазнає збитків», – додав Гройсман.

Про приватизацію держпідприємства «Укрспирт», до якого входить низка заводів у різних регіонах, заявлялося вже неодноразово, проте її досі не провели. Колишній міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий припускав, що за «Укрспирт» можна отримати від 200 до 400 мільйонів доларів.
Водночас є застереження щодо приватизації цього держпідприємства. Зокрема екс-голова Фонду держмайна Володимир Лановий у коментарі Радіо Свобода наголошував на необхідності «розплутати клубок» спиртової монополії, а потім продавати підприємства, які є окремими майновими комплексами.

Загальна виробнича потужність «Укрспирту» – понад 36 мільйонів декалітрів на рік, його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик. «Укрспирт» – ​найбільший виробник спирту і спиртовмісної продукції в Україні.

XS
SM
MD
LG