Доступність посилання

ТОП новини

Держпродспоживслужба: у Києві зареєстрували новий випадок захворювання на ботулізм


Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів зареєструвала новий випадок захворювання на ботулізм у Києві через уживання в’яленої риби, купленої в супермаркеті.

Як повідомляє прес-служба відомства, хворий 20 травня придбав в’яленого карася в одному з гіпермаркетів, ужив рибу 28 травня, 30 травня відчув себе погано, а наступного дня звернувся до лікарів.

У Держпродспоживслужбі зазначають, що медики встановили попередній діагноз «ботулізм», хворого госпіталізували у реанімаційне відділення Олександрівської клінічної лікарні Києва.

Минулого тижня Держпродспоживслужба повідомила про зареєстровані 3 випадки захворювання на ботулізм у Києві, у тому числі один з летальним результатом через вживання в’яленої риби, купленої в супермаркеті. У Києві з 29 травня запровадили тимчасову заборону на продаж в’яленої риби.

Крім того, минулого тижня у Херсоні був лабораторно підтверджений випадок ботулізму.

Ботулізм – це гостра інфекційна хвороба зараз зустрічається рідко, але може мати летальні наслідки. Її збудником є бактерії, які містяться у їжі та виділяють токсини, що призводять до нервового паралічу.

XS
SM
MD
LG