Доступність посилання

ТОП новини

На адмінкордоні з Кримом зростає черга з машин – Держприкордонслужба


Черга на КПВВ «Чонгар», фото 30 квітня 2017 року
Черга на КПВВ «Чонгар», фото 30 квітня 2017 року

Біля контрольного пункту «Чонгар» на адміністративному кордоні з Кримом зростає черга з машин, розповіла проекту Радіо Свобода Крим.Реалії начальник прес-служби Бердянського прикордонного загону Держприкордонслужби України Неля Доценко.

Вона зазначила, що станом на 9.00 3 червня поблизу контрольно-пропускного пункту «Чонгар» стоять близько 100 автомобілів, при цьому черги з пішоходів не спостерігається.

У Держприкордонслужбі заявляють, що черга виникла через дії російських силовиків, які працюють на адмінкордоні з Кримом у пунктах пропуску. У відомстві зазначили, що напередодні, 2 червня, також до вечора утворилося скупчення транспортних засобів.

Помічник начальника Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов уточнив Крим.Реалії, що за станом на ранок 3 червня біля КПВВ «Чаплинка» і «Каланчак» скупчення машин не спостерігається. За його інформацією, контрольний пункт «Каланчак» працює з перебоями через дії з боку російських силовиків. За словами Шевцова, близько третьої години ночі контрольні служби пропускних пунктів, розташованих на території включеного півострова, зупиняли пропуск машин.

Коментарів російських прикордонників на даний момент немає.

Після анексії Криму між материковою Україною і півостровом працюють три контрольних пункти в'їзду/виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG