Доступність посилання

ТОП новини

Українське радіо розпочало мовлення на окуповані території Донбасу – Жебрівський


Павло Жебрівський (архівне фото)
Павло Жебрівський (архівне фото)

Українське радіо розпочало мовлення на окуповані території Донецької і Луганської областей, повідомив голова адміністрації Донеччини Павло Жебрівський на своїй сторінці у Facebook.

«Перший канал Українського радіо розпочав мовлення на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Наші люди на тимчасово загарбаній території кажуть, що сигнал добиває до Ростова-на Дону. Радіо можна слухати на середніх хвилях, на частоті 873 кГц. Потужний передавач, який дозволив сигналу покрити таку велику територію, встановлений за два десятки кілометрів від лінії розмежування. Працюємо далі над поширенням телесигналу. Сьогодні мали дуже змістовну робочу нараду з представниками Нацради з питань телерадіомовлення, Міністерства інформаційної політики та концерну РРТ», – написав Жебрівський.

На сайті Донецької обласної адміністрації уточнюють, що мовлення розпочалося 2 квітня з міста Часів Яр Донецької області.

«Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський запевнив, що сигнал Українського радіо буде охоплювати Донецьку, Луганську області, разом з окупованими територіями, а також Запорізьку, Дніпропетровську, Харківську області, крім того, прикордонні території Російської Федерації, які межують з Донбасом», – йдеться у повідомленні прес-служби Донецької обласної адміністрації.

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявляє, що сигнал Українського радіо з Часового Яру охопить понад 12 мільйонів слухачів.

За словами голови Національної ради Юрія Артеменка, якого цитує прес-служба Донецької ОДА, у співпраці з Міністерством інформаційної політики регулятор надав Національній суспільній телерадіокомпанії України дозвіл на тимчасове мовлення на частоті 873 кГц ще 12 січня. За його словами, цей проект є початком реалізації проекту щодо спрямованого мовлення на окуповані території Донецької і Луганської областей.

Натомість 2 травня підтримувані Росією бойовики угруповання «ДНР» заявили, що їхній передавач теле- і радіомовлення здатний покрити 32 підконтрольних Україні міста, в тому числі і в Дніпропетровській, Харківській і Запорізькій областях. У відповідь українська сторона заявила, що розробила стратегію боротьби з сигналом бойовиків, і пообіцяла блокувати мовлення угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, уздовж лінії розмежування.

Конфлікт на Донбасі триває від квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG