Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Гройсман назвали жахливим напад у Лондоні


Люди йдуть з місця теракту в центрі Лондона, 3 червня 2017 року
Люди йдуть з місця теракту в центрі Лондона, 3 червня 2017 року

Президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвали жахливим напад у Лондоні, який стався ввечері 3 червня і внаслідок якого загинули семеро людей.

«Жахливий теракт у Лондоні. Сумуємо в ці важкі хвилини разом з усією Великою Британією», – написав Порошенко в twitter.

Гройсман на своїй сторінці в Facebook написав: «Жахливий теракт у Лондоні забрав життя безневинних людей. Молимося за загиблих і сумуємо разом з тими, хто втратив близьких».

Внаслідок нападу у центрі Лондона загинули 7 людей, десятки отримали поранення. За попередніми даними МЗС України, серед постраждалих українців немає. За повідомленням силовиків, увечері 3 червня підозрювані на вантажівці в'їхали у групу пішоходів на Лондонському мосту, потім нападники у сусідньому районі «Боро Маркет» із ножами атакували людей у ресторанах. Силовики вбили трьох нападників. Поліція кваліфікувала напад як терористичний акт.

Жодне угруповання наразі не взяло на себе відповідальність за теракт – третій у Великобританії з кінця березня. Подібний напад стався 22 березня біля парламенту на Вестмінстерському мосту, а 22 травня в Манчестері під час концерту стався вибух.

XS
SM
MD
LG