Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі активісти вимагають заборонити в’їзд в Україну російському реперу


Мітинг проти проведення концерту співачки Світлани Лободи в Одесі, 28 травня 2017 року
Мітинг проти проведення концерту співачки Світлани Лободи в Одесі, 28 травня 2017 року

В Одесі активісти направили звернення до Служби безпеки України і Державної прикордонної служби з вимогою заборонити в’їзд в Україну російському реперу Матвію Мельнікову, відомому як МОТ.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, виконавець, який в 2014 році підтримав анексію Криму, а в 2015-2016 роках відвідував окупований півострів, планує 10 червня виступити в нічному клубі Bono Beach Club в Одесі.

В листі, адресованому голові Служби безпеки України Василю Грицаку та голові Державної прикордонної служби Віктору Назаренку, зокрема, йдеться про те, що приїзд МОТа «може викликати неоднозначну реакцію у суспільства й призвести до сутичок під час проведення концерту, аналогічних тим, які мали місце 28 травня на концерті Світлани Лободи» (виступ співачки в клубі Ibiza був зірваний через протест представників понад десяти громадських організацій Одеси – ред.). Протест проти виступу МОТа в Одесі анонсовано в соціальних мережах.

«Покажемо заїжджому гостю, що українці серйозно ставляться до питань нашої територіальної цілісності та не дамо провести концерт росіянину, що цинічно нехтує нашими законами. Приходь о 22:30 сам та бери друзів! Також прихопи з собою все, що може допомогти нашій справі!», – пишуть організатори акції з бойкотування.

Щодо протестів одеських активістів проти концертів українських артистів, які гастролюють Росією, й російських співаків, які давали концерти в анексованому Криму, також висловився голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

«Це громадянська позиція людей. Разом з тим будь-які хуліганські прояви неприпустимі, якщо ми хочемо жити в цивілізованій державі, а не в банді», – відповів він кореспонденту Радіо Свобода.

«Особисто я, громадянин Максим Степанов, на такі концерти не піду. Вважаю, що Україна має чимало гідних виконавців, які усвідомлюють, що живуть в країні, проти якої здійснюється агресія», – додав голова ОДА.

Ввечері 28 травня активісти проукраїнських організацій Одеси перешкодили виступу співачки Світлани Лободи в нічному клубі Ibiza в одеській Аркадії. Концерт було скасовано. Активісти обурені тим, що співачка Лобода проводить концерти в Росії, яка веде війну проти України.

XS
SM
MD
LG