Доступність посилання

ТОП новини

Суд розглядає клопотання САП і НАБУ про стягнення застави Насірова в бюджет


Роман Насіров
Роман Насіров

Солом’янський районний суд Києва почав розгляд клопотання Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення 100 мільйонів гривень застави за відстороненого голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова до державного бюджету.

Засідання почалося близько 10-ї ранку.

НАБУ і САП виступили з таким клопотанням через те, що Насіров не здав свій британський паспорт.

2 червня суд у Києві відмовив усуненому з посади голови Державної фіскальної служби Роману Насірову в зміні запобіжного заходу. Насіров звернувся з відповідним клопотанням задля виїзду за межі України на лікування й повернення внесеної застави.

Раніше у НАБУ повідомили про відмову Насірову в наданні дозволу на виїзд за межі України. У бюро зауважили, що це вже друге звернення голови ДФС, вперше він клопотав у квітні з проханням надати дозвіл відвідати змагання збірної України по дзюдо у Варшаві.

25 травня, як повідомили в НАБУ, надійшло клопотання Насірова про надання дозволу на виїзд до США, мотивуючи поїздку необхідністю «проходження лікування».

Насіров, у свою чергу, заявив, що відмова відпустити його «на такий потрібний курс лікування залишиться на совісті детективів», і пообіцяв використати всі конституційні методи для відстоювання своїх прав.

На початку березня суд заарештував Насірова з можливістю застави в 100 мільйонів гривень, яку внесли його дружина і тесть. Після цього він вийшов із СІЗО. Пізніше цей запобіжний захід продовжили до 26 червня.

Слідство вважає, що Роман Насіров упродовж 2015-2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

Насіров був призначений головою Державної фіскальної служби в травні 2015 року, до цього він був народним депутатом, пройшов до Верховної Ради за списками партії «Блок Петра Порошенка».

XS
SM
MD
LG