Доступність посилання

ТОП новини

Суд забрав 94 гектари землі у родича прем’єра Росії Медведєва і повернув громаді Броварів


Арештована земельна ділянка під Києвом
Арештована земельна ділянка під Києвом

Колегія Київського апеляційного господарського суду 6 червня витребувала на користь територіальної громади в особі Броварської міської ради 94,67 гектара держпідприємства «Радіопередавальний центр», які опосередковано належали родичеві прем’єр-міністра Росії Медведєва Віктору Поліщуку. Про це Радіо Свобода повідомили в суді. Також про це рішення повідомляв народний депутат Павло Різаненко на своїй сторінці у Facebook.

Таким чином, суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Київської області, рішення суду набуло законної сили з моменту проголошення.

Це судове рішення ще не з’явилося у Єдиному реєстрі судових рішень.

У 2015 році Шевченківський районний суд Києва арештував 94,67 гектара землі поблизу столиці України, яка опосередковано належить власнику супермаркетів електроніки «Ельдорадо» Віктору Поліщуку. За повідомленнями ЗМІ, Поліщук одружений із племінницею дружини прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва.

Землі державного підприємства «Радіопередавальний центр» були виведені на структури Поліщука через схему, описану в розслідуванні телепрограми «Наші гроші». Спочатку місцеві депутати проголосували за передачу земель в оренду 48 громадянам для сільського господарства. Згодом всі вони в один день і за допомогою одного нотаріуса передали свої ділянки приватному підприємству «Інтер-профіт». У 2014 році слідчі управління МВС у Київській області почали розслідувати кримінальну справу про зловживання владою посадовими особами Броварського та обласного Держземагентства, що призвели до збитків у понад 116 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG