Доступність посилання

ТОП новини

США: посадовці розвідки не дали відповідей на запитання сенаторів про ймовірний тиск Трампа на ФБР


Директор національної розвідки Дан Коутс (на фото) каже, що «політичного» тиску «не відчував»
Директор національної розвідки Дан Коутс (на фото) каже, що «політичного» тиску «не відчував»

Чільні посадовці спецслужб США на слуханні в комітеті Сенату уникли відповідей на запитання про те, чи намагався президент Дональд Трамп вплинути на розслідування Федерального бюро розвідки щодо зв’язків членів його команди з Росією.

Сенатори і від Демократичної, і від Республіканської партій на слуханні в сенатському комітеті з питань розвідки вимагали від директора національної розвідки Дана Коутса і керівника Агентства національної безпеки Майка Роджерза відповідей на запитання, чи чинив президент на них тиск у справі розслідування ФБР. Обидва відповіли, що не будуть прилюдно обговорювати своє приватне спілкування з президентом. Коутс також заявив, що «ніколи не відчував тиску з метою політичного втручання в дії розвідки».

Слухання відбулося за день до призначеного першого свідчення колишнього директора ФБР Джеймза Комі від часу, коли президент США звільнив його з посади минулого місяця. До звільнення він як керівник ФБР наглядав за кримінальним розслідуванням щодо контактів членів президентської команди з російськими посадовцями, включно з контактами першого радника з національної безпеки Майкла Флінна, якого президент був змушений відправити у відставку через приховування цих контактів.

За повідомленнями преси, Трамп намагався вчинити тиск на Комі, щоб той припинив розслідувати дії Флінна.

Наразі спеціальним юридичним радником у справі нагляду за розслідуванням ФБР є Роберт Муллер, колишній директор цього бюро. Міністерство юстиції США призначило його на цю функцію 17 травня.

XS
SM
MD
LG