Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство: Донецька фільтрувальна станція працює в штатному режимі


Приміщення Донецької фільтрувальної станції
Приміщення Донецької фільтрувальної станції

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб заявляють, що Донецька фільтрувальна станція працює в штатному режимі.

Як повідомляє міністерство у twitter, нині заповнюється резервуар для подачі питної води споживачам.

За даними ДСНС, 4 червня при спробі запуску ДФС з’ясувалося, що фільтрувальна станція знеструмлена, у зв’язку з вимкненням високовольтної лінії 110 кВ «Макіївська – АКХЗ № 2» на непідконтрольній території (попередня причина – пошкодження лінії електропередач через активні бойові дії). Через зупинку ДФС припинилося водопостачання Авдіївки (22 тисячі людей ), сіл Ласточкіно і Орлівка Ясинуватського району (1500 людей), водопостачання здійснювали за графіком. 6 червня ремонтні бригади провели ремонт пошкодженої лінії електропередач біля ДФС.

Українські військові заявили, що ввечері 3 червня підтримувані Росією бойовики обстріляли з мінометів калібру 120 міліметрів Донецьку фільтрувальну станцію. Бойовики з угруповання «ДНР», у свою чергу, звинуватили українських військових у обстрілі околиці Ясинуватої.

Упродовж останніх місяців внаслідок обстрілів пошкоджується ЛЕП, яка живить Донецьку фільтрувальну станцію, яка постачає воду споживачам по обидва боки лінії розмежування. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну у спричиненні цих обстрілів.

У квітні у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ щодо України повідомляли, що Донецька фільтрувальна станція від початку 2017 року потрапляла під обстріли понад 200 разів, станція не працювала сукупно 38 днів.

XS
SM
MD
LG