Доступність посилання

ТОП новини

Посол Британії підтверджує направлення в НАБУ листа про паспорт Насірова


Роман Насіров у Солом'янському суді Києва, 8 червня 2017 року
Роман Насіров у Солом'янському суді Києва, 8 червня 2017 року

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф підтверджує, що українській стороні передали інформацію про наявність британського паспорта у відстороненого голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

«Посольство Великої Британії підтверджує направлення листа НАБУ від 06.03.2017 і подальшої інформації, наданої паспортною службою ВБ українській стороні», – написала посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф у Twitter. Так вона відреагувала на заяви Насірова про фальсифікацію інформації про те, що у нього є британський паспорт.

НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура просили суд стягнути до держбюджету внесену за Насірова заставу в сто мільйонів гривень через те, що він не здав свій британський паспорт.

Натомість відсторонений голова ДФС заявив, що не має британського паспорта, а лише український. Насіров також звинуватив прокуратуру у висуненні безпідставних обвинувачень.

8 червня Солом’янський райсуд Києва відхилив клопотання детективів НАБУ і прокурорів САП про стягнення застави до бюджету, не пояснивши причину.

На початку березня суд заарештував Насірова з можливістю застави в 100 мільйонів гривень, яку внесли його дружина і тесть. Після цього він вийшов із СІЗО. Пізніше цей запобіжний захід продовжили до 26 червня.

Слідство вважає, що Роман Насіров упродовж 2015-2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

XS
SM
MD
LG