Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані посилили заходи безпеки після нападу бойовиків «Ісламської держави»


Поліція біля будівлі парламенту Ірану під час нападу, Тегеран, 8 червня 2017 року
Поліція біля будівлі парламенту Ірану під час нападу, Тегеран, 8 червня 2017 року

Поліція Ірану посилила патрулювання на вулицях і в метро столиці країни Тегерана наступного дня після нападу на парламент і мавзолей аятоли Хомейні, внаслідок якого, за останніми даними, загинули 17 людей, понад 40 – поранені.

Влада Ірану заявляє, що п’ятеро учасників нападів були іранцями, які приєдналися до угруповання «Ісламська держава» в Іраку і Сирії.

Міністерство розвідки оприлюднило імена чоловіків і опублікувало фото їхніх тіл.

У заяві міністерства йдеться про те, що всі нападники були громадянами Ірану, які якийсь час провели в Іраку і Сирії на території, контрольованій угрупованням «Ісламська держава», а потім повернулися до Ірану. Всі вони були вбиті в перестрілці з поліцією або підірвалися.

Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напади.

Влада Ірану заарештувала кількох людей за підозрою в тероризмі.

Іранський Корпус вартових Ісламської революції звинуватив Саудівську Аравію і США в причетності до нападів. Офіційний Ер-Ріяд і Вашингтон засудили напад у Тегерані. При цьому президент США Дональд Трамп зазначив, що Іран, який у Вашингтоні називають спонсором тероризму, «став жертвою того зла, насіння якого він посіяв». Ця заява викликала гнівну реакцію іранських офіційних представників.

XS
SM
MD
LG