Доступність посилання

ТОП новини

«Вода Донбасу»: насосну станцію Південно-Донбаського водогону після відновлення роботи знову обстріляли


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Підприємство «Вода Донбасу» повідомляє, що насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водогону після відновлення роботи годину тому знову опинилася під обстрілом.

«О 13.15 почався дуже сильний обстріл насосної станції першого підйому Південно-Донбаського водопроводу. Персонал перебуває в бомбосховищі», – йдеться в повідомленні підприємства.

Згодом повідомили, що обстріл припинився, а «персонал продовжив виконувати роботи із забезпечення функціонування обладнання насосної станції».

Раніше 10 червня компанія повідомила, що «сьогодні о 12 годині були запущені насосні агрегати на насосній станції першого підйому Південно-Донбаського водопроводу. Після заповнення водопровідної мережі вода надійде на Червоноармійську та Великоанадольську фільтрувальні станції».

Приблизно тоді ж віце-прем`єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко додав, що споживачам планують подати воду з 22.00.


Насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водопроводу припинила роботу 8 червня. Насосна станція розташована в районі села Василівка – на непідконтрольній Україні території Донеччини.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, без постійного водопостачання залишились 5 районів Донеччини через припинення електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону, яка забезпечує водою три фільтрувальні станції на підконтрольній території: Карлівську (с. Карлівка), Великоанадольську (м. Волноваха) та Старокримську (м. Маріуполь).

Таким чином, зазначають представники служби, майже 400 тисяч людей отримує воду погодинно із запасних резервуарів.

Крім того, як повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, сьогодні відновила роботу Донецька фільтрувальна станція – вода пішла на Авдіївку.

Також, за даними ДСНС, станом на сьому ранку Авдіївка залишається без газопостачання, оскільки 7 червня під час обстрілів міста пошкодило підземний газопровід, а ремонт неможливий у зв’язку із небезпекою для працівників.

Унаслідок конфлікту на Донбасі, який триває від квітня 2014 року, постійно стаються пошкодження об’єктів інфраструктури. Сторони звинувачують у обстрілах одна одну.

XS
SM
MD
LG