Доступність посилання

ТОП новини

США і Росія без розголосу почали переговори про деескалацію в Сирії – ЗМІ


Місто Дараа на півдні Сирії, контрольоване повстанцями, зазнає ударів урядових військ, фото 22 травня 2017 року
Місто Дараа на півдні Сирії, контрольоване повстанцями, зазнає ударів урядових військ, фото 22 травня 2017 року

США і Росія почали без розголосу переговори про створення в Сирії «зони деескалації», повідомили західні засоби інформації з посиланням на західних дипломатів і на посадовців на Близькому Сході.

Агентство Reuters повідомило, що спеціальні представники США і Росії у справах Сирії Майкл Ратні і Олександр Лаврентьєв зустрічалися принаймні двічі за останні два тижні і планують нові зустрічі.

Американське видання The Wall Street Journal повідомило, що остання така зустріч відбулася у столиці Йорданії Аммані з участю йорданських посадовців.

За повідомленнями, переговори перебувають на першій стадії обговорення меж пропонованої зони безпеки у провінції Дараа на південному заході Сирії, що межує з Йорданією.

Reuters також наводить слова неназваного чільного дипломата про те, що «американці ведуть переговори з росіянами і пропонують зону деескалації поза межами «процесу Астани», без іранців і їхніх маріонеток».

У травні Росія, Іран і Туреччина домовилися у столиці Казахстану Астані про чотири «зони деескалації» в різних частинах Сирії, де тривають бої між урядовими силами президента Башара аль-Асада та його союзниками, з одного боку, і повстанцями, з іншого. Москва і Тегеран у нинішній сирійській війні підтримують офіційний Дамаск, а Анкара виступає проти режиму Асада і на боці частини повстанців. Вашингтон же відкидає роль Ірану як одного з гарантів тієї домовленості.

XS
SM
MD
LG