Доступність посилання

ТОП новини

Киргизстан: журналіст, якого звинуватили в розпалюванні ворожнечі, виїхав із країни


Улугбек Бабакулов
Улугбек Бабакулов

У Киргизстані журналіст Улугбек Бабакулов, звинувачений у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, повідомив про виїзд із країни. Про це він написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

За словами Бабакулова, він поїхав із Киргизстану 8 червня. Звинувачення на свою адресу журналіст спростовує.

Раніше стало відомо про блокування у Киргизстані проросійського сайту Fergana.ru, який фокусується на питаннях Центральної Азії. Як повідомив головний редактор видання Дмитро Кислов, сайт заблокували на наступний день після висунення обвинувачень у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі кореспонденту Улугбеку Бабакулову. Кислов назвав звинувачення проти Бабакулова і блокування сайту політично мотивованими.

Звинувачення стосуються статті Бабакулова, опублікованої на сайті наприкінці травня про реакцію деяких киргизьких користувачів соціальних мереж щодо конфліктну узбека і чотирьох киргизів.

Киргизькі законодавці 1 червня назвали статтю Бабакулова «провокацією», вказуючи на його публікацію незадовго до річниці етнічних заворушень між узбеками і киргизами, внаслідок яких загинули 442 людини на півдні Киргизстану в червні 2010 року.

XS
SM
MD
LG