Доступність посилання

ТОП новини

В’ятрович: процес перейменування проспекту Шухевича зупинений тимчасово


На акції на честь 67-ї річниці після смерті Романа Шухевича, Київ, 5 березня 2017 року
На акції на честь 67-ї річниці після смерті Романа Шухевича, Київ, 5 березня 2017 року

Голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявляє, що процес перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича у Києві зупинений тимчасово. Про це він написав на своїй сторінці у «Фейсбуці», коментуючи рішення Окружного адміністративного суду Києва.

«Ухвала не свідчить про те, що суд погодився із позовними вимогами чи вже ухвалив рішення їх задовольнити. Це так зване «забезпечення адміністративного позову», тобто кроки, вжиті судом на час, поки він буде розглядати справу по суті. Тобто тимчасово зупинено процес перейменування, але ані не скасовано його, ані не визнано протиправним», – зазначив В’ятрович.

Напередодні Окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення тимчасово зупинити перейменування проспекту. Про це повідомила представниця організації «Антифашистська правозахисна ліга» Олена Бережна.

«Антифашистська правозахисна ліга», а також «Єврейська правозахисна група» просять суд визнати рішення Київради про перейменування протиправним.

Як повідомляє агентство УНІАН, мер Києва Віталій Кличко 13 червня заявив про те, що юристи Київради відстоюватимуть ухвалене рішення.

Київрада перейменувала проспект Ватутіна на проспект Шухевича на засіданні 1 червня.

XS
SM
MD
LG