Доступність посилання

ТОП новини

«Укрзалізниця» про обшуки: сприяємо правоохоронцям


Вокзал у Криму
Вокзал у Криму

У публічному акціонерному товаристві «Укрзалізниця» заявляють, що підтримують заходи правоохоронних органів щодо боротьби з корупцією і сприяють проведенню слідчих дій. Про це в компанії повідомили, коментуючи обшуки Генпрокуратури.

Як зазначили у компанії, обшуки тривають у рамках справи про розтрату матеріальних цінностей та коштів компанії одним із керівників департаменту локомотивного господарства ПАТ «Укрзалізниця».

«Цей епізод, за словами представників Генеральної прокуратури, стосується 2015-2016 років. У рамках цих слідчих дій було оголошено підозру за частиною другою ст. 364 Кримінального кодексу України. Директор з безпеки ПАТ «Укрзалізниця» Микола Нємцов повідомив, що, оскільки на час проведення слідчих дій підозрюваний знаходиться у відрядженні, підозру вручено через його безпосереднього керівника – члена правління ПАТ «Укрзалізниця», – йдеться у повідомленні на сайті «Укрзалізниці».

У Генпрокуратурі зазначили, що йдеться про підозру у розтраті 12 мільйонів гривень. «Була закуплена – за сприяння зазначеного керівника – у юридичної особи продукція неналежної якості, яка не могла бути використана в ремонті рухомого складу», – розповів заступник начальника відділу процесуального керівництва ГПУ Олександр Цилюрик.

Департамент локомотивного господарства компанії «Укрзалізниця», зокрема, визначає потреби залізничного транспорту України в обсягах ремонту й модернізації рухомого складу з обґрунтуванням джерел і обсягів фінансування.

XS
SM
MD
LG