Доступність посилання

ТОП новини

Запоріжжя: троє людей, які захворіли на ботулізм, перебувають у важкому стані


На Запоріжжі троє людей, які захворіли на ботулізм, перебувають в лікарні у важкому стані. Про це повідомила завідувач відділом епідеміологічного нагляду і профілактики неінфекційних захворювань «Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України» Вікторія Черкасова.

«У важкому стані останні троє, що потрапили до лікарні. Сироватку їм вели. Лабораторно підтверджено ботулізм. Є і у крові, і у промивних водах, і у рибі, яку нам надали з «вогнища». За минулий рік зареєстровано 5 випадків з 6 постраждалими. Ті випадки були пов’язані з продукцією домашнього виготовлення чи купленою на ринку. Тоді, як останні п’ять випадків, які були у нас – два минулого тижня і три цього тижня, пов’язані з продукцією, купленою у торгівельній мережі», – сказала вона.

Усього від початку року на Запоріжжі зареєстровано 6 випадків ботулізму, померлих немає. Чотири з виявлених упродовж року випадків захворювання мали побутовий характер – хворі вживали в’ялену рибу домашнього приготування

2 червня прокуратура Кіровоградської області розпочала розслідування за фактом спалаху ботулізму в Україні. Правоохоронці встановили, що рибна продукція одного із підприємств міста Світловодськ (Кіровоградська область), ймовірно, стала причиною захворювання декількох людей на ботулізм на Київщині й Херсонщині.

Ботулізм – це гостра інфекційна хвороба зараз зустрічається рідко, але може мати летальні наслідки. Її збудником є бактерії, які містяться у їжі та виділяють токсини, що призводять до нервового паралічу.

XS
SM
MD
LG