Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін не виключає системи попереднього інформування росіянами про намір відвідати Україну 


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не виключає системи попереднього інформування громадянами Росії про намір відвідати Україну. Про це він заявив в Одесі під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Поступово ми маємо прийти до того, що поїздки (громадян Росії в Україну – ред.) мають анонсуватись. Дуже просто – зайти в інтернет і попередити: їду за 5 днів. Це дасть можливість додаткового контролю», – зазначив міністр закордонних справ України.

Водночас він наголосив, що система завчасного інформування не скасовує можливість запровадження Україною візового режиму з Росією.

«Дуже важливо пояснити: одне одного не виключає. Ми маємо надійно контролювати, хто перетинає наш кордон. Ми перебуваємо в стані війни з Російською Федерацією», – зауважив він.

За словами Клімкіна, будь-які рішення щодо безпеки України і українців «мають бути виваженими».

«Ми повинні турбуватися про українських громадян, які перебувають натимчасово окупованих територіях, і маємо зрозуміти, як це (візовий режим з Росією – ред.) вдарить саме по них», –зауважив глава МЗС на зустрічі в Одесі.

13-15 червня з робочим візитом Україну відвідують глави МЗС Литви та Швеції Лінас Лінкявічус і Маргот Вальзотрет. Після Києва вони прибули в Одесу.

Заяви про необхідність запровадити візовий режим для росіян почали лунати відразу після анексії Росією Криму в 2014 році і початку конфлікту на сході України.У травні цього року зновуактивізувалася дискусія про візовий режим з Росією.

У Кремлі заявили, що візовий режим із Росією, заклики до запровадження якого звучать у Верховній Раді України, вдарить по інтересах самих українців.

XS
SM
MD
LG