Доступність посилання

ТОП новини

Парубій подякував сенаторам США за рішення посилити санкції проти Росії


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій привітав ухвалення Сенатом США законопроекту про посилення санкцій проти Росії, інформує у четвер сайт українського парламенту.

«Дякую усім сенаторам, які підтримали цей важливий для України і всього вільного світу закон. Раніше введені президентом США санкції тепер затверджені Сенатом як закон. Більше того, санкції розширені на фінансовий і енергетичний сектор. А також цим законом передбачено і виділення 250 мільйонів доларів на протидію російському деструктивному впливу», – сказав Парубій.

Повідомляється, що під час розгляду документа Парубій був присутній у залі Сенату.

Сенат США 14 червня проголосував за нові санкції проти Росії. Ініціативу підтримали 97 сенаторів, двоє виступили проти. Щоб нові санкції набрали чинності, їх мають підтримати у Палаті представників, а також повинен підписати президент США Дональд Трамп.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон із приводу пропозиції законодавців про нові санкції щодо Росії закликав їх не обмежувати Білий дім у можливості налагодити діалог із Кремлем і «дозволити президентові гнучко регулювати санкції з огляду на поточну дипломатичну ситуацію».

XS
SM
MD
LG