Доступність посилання

ТОП новини

На круглому столі в РНБО підтримали законопроект про реінтеграцію Донбасу


Шеврон на формі українського військового
Шеврон на формі українського військового

Учасники круглого столу в апараті Ради національної безпеки і оборони України в цілому підтримали законопроект «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей». Про це інформує прес-служба РНБО.

«Водночас надійшло багато пропозицій та зауважень, більшість з яких будуть враховані під час підготовки остаточної версії проекту, що буде поданий президентові України для внесення до парламенту», – цитує прес-служба заступника секретаря РНБО Олександра Литвиненка.

В обговоренні взяли участь експерти, які спеціалізуються на зовнішньополітичних, безпекових та оборонних питаннях, а також представники органів державної влади.

13 червня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту України від гібридної війни, яку веде Росія. За словами Турчинова, чинне українське законодавство передбачає два основні випадки, коли дозволяється бойове застосування Збройних сил – це оголошення війни й антитерористичної операції.

Секретар РНБО також наголосив, що на законодавчому рівні потрібно визначити засади державної політики щодо звільнення окупованих територій Донбасу.

14 червня президент України Петро Порошенко наголосив, що Україна залишиться беззахисною в разі скасування АТО і ненадання військовим права адекватно діяти. Президент також заявив, що доручив розробити законопроект щодо реінтеграції окупованих територій Донбасу, який передбачатиме низку заходів із повернення їх під контроль України.

XS
SM
MD
LG