Доступність посилання

ТОП новини

Один український військовий загинув, троє поранені за добу – штаб


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Один український військовий загинув за минулу добу, троє зазнали поранень, повідомляє штаб української воєнної операції на Донбасі. За даними штабу, відбувається загострення ситуації на окремих ділянках лінії зіткнення, обстріли з боку сепаратистів зафіксовані на всіх напрямках.

Найбільше обстрілів з боку сепаратистів українська сторона зафіксувала на Луганщині: 29 із 67 описаних у зведенні.

Представники угруповання «ЛНР» натомість заявили про 13 випадків порушення режиму припинення вогню з боку українських військових. В угрупованні «ДНР» вранці про ситуацію не повідомляли, але у своєму вечірньому зведенні за 16 червня також заявляли про обстріли своїх позицій.

Про припинення вогню на лінії контакту домовлялися вже багато разів. Чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України мало почати діяти з 1 червня. Проте обстріли не припиняються, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.

За даними, які оприлюднив на брифінгу 16 речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, від початку у квітні 2014 року збройного конфлікту на Донбасі загинули 2696 українських військових, ще 9903 були поранені.

XS
SM
MD
LG