Доступність посилання

ТОП новини

Марш рівності у Києві завершився, затриманих немає – поліція


Марш рівності у Києві, 18 червня 2017 року
Марш рівності у Києві, 18 червня 2017 року

В управлінні Нацполіції у місті Києві повідомили, що Марш рівності на підтримку ЛГБТ-спільноти у центрі столиці 18 червня завершився через годину після початку.

«Затриманих за правопорушення під час проведення цього заходу немає», – зазначили в поліції.

«За попередніми підрахунками, участь у заході беруть близько 2500 осіб. Учасники Маршу рівності змінили маршрут, аби уникнути сутичок із противниками заходу», – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що із групою осіб, які спалили прапор ЛГБТ у парку Шевченка, правоохоронці провели профілактичну бесіду.

Акція завершилась біля станції метро Льва Толстого. Як і повідомляли раніше організатори, учасників акції відвезли «у безпечне місце» автобусами.

Марш рівності відбувався під посиленим наглядом правоохоронців – 5500 осіб. Були встановлені фільтраційні пункти, чергували кінологи та кінна поліція.

Перед початком маршу противники акції, близько сотні представників переважно націоналістичних організацій, неподалік парку імені Тараса Шевченка, утворили «ланцюг», безперервно рухаючись пішохідним переходом. В кількох молодих людей під час перевірки правоохоронці виявили балаклави, газові балончики, курячі яйця та зеленку. Про те, що поліція забрала у заки кількох активістів повідомляв голова добровольчого батальйону «ОУН» Микола Коханівський.

Марш рівності – захід на підтримку ЛГБТ-спільноти у рамках фестивалю «Київ-прайд».

XS
SM
MD
LG