Доступність посилання

ТОП новини

МЗС про рішення Ради ЄС: санкції є одним з ефективних інструментів міжнародного тиску на Росію


У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що санкційна політика з боку Євросоюзу є одним з ефективних інструментів міжнародного тиску на Росію.

«Ми високо цінуємо і постійну увагу ЄС до розвитку ситуації в окупованому Криму, яка характеризується серйозними системними порушеннями в галузі прав людини, зокрема наростанням репресій з боку окупаційної влади проти етнічних українців і кримських татар», – йдеться у заяві відомства щодо ухвалення рішення Радою ЄС про продовження «кримського пакету» санкцій.

У МЗС також розраховують на продовження терміну дії секторальних і економічних санкцій ЄС проти Росії до повної імплементації нею своїх міжнародних зобов’язань та припинення конфлікту на Донбасі.

Сьогодні Рада Європейського союзу продовжила ще на рік санкції щодо анексованого Росією Криму. Обмеження передбачають заборону на імпорт до ЄС будь-яких кримських товарів, заборону європейських інвестицій у Крим, зокрема придбання там нерухомості, фінансування бізнесу і надання послуг. Європейським суднам також заборонений вхід у кримські порти за винятком екстрених ситуацій.

Санкції були запроваджені у 2014 році у відповідь на російську анексію українського півострова. З того часу їх кілька разів продовжували і розширювали.

XS
SM
MD
LG