Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: зустрічі Путіна і Трампа досі не готують


Речник Кремля Дмитро Пєсков (©Shutterstock)
Речник Кремля Дмитро Пєсков (©Shutterstock)

У Кремлі заявили, що ніякої підготовки зустрічі президента Росії Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа досі не ведуть.

При цьому речник Кремля Дмитро Пєсков висловив упевненість, що в разі необхідності все вдасться узгодити, хоча й до очікуваного терміну зустрічі 7 липня лишилося мало часу.

За словами Пєскова, Трамп і Путін будуть присутні того дня на саміті «Групи двадцяти» у Німеччині, і у Москві «не виключають», що обидва керівники можуть «так чи інакше, в тій чи іншій формі» зустрітися на полях цього саміту.

Але, підтвердив він, на цей час ніяких конкретних домовленостей про таку зустріч чи підготовки до неї немає.

Трамп і Путін уже мали кілька телефонних розмов між собою, але досі не зустрічалися особисто. Протягом деякого часу точаться розмови, що вони могли б провести якусь зустріч у кулуарах саміту «Групи двадцяти».

Президент України Петро Порошенко коротко зустрівся з Дональдом Трампом у перебігу робочого візиту до Вашингтона у вівторок. Як одну з переваг цього візиту він відзначив, що його зустріч із Трампом відбулася раніше, ніж зустріч американського президента з Путіним. За його словами, «це необхідно для того, щоб усі були озброєні інформацією, і нікому не залишити жодного шансу на несправедливість».

XS
SM
MD
LG