Доступність посилання

ТОП новини

Зі Львова вже вивезли половину накопиченого сміття – ОДА


Сміття у Львові, 15 травня 2017 року
Сміття у Львові, 15 травня 2017 року

Із переповнених 287 контейнерних майданчиків Львова вивезли вже 50% наявних там побутових відходів, повідомляють у адміністрації області.

За даними відомства, йдеться про 3 тисячі 268 тонн сміття – по 10 тонн із кожного майданчика.

23 червня у Львові розпочалося вивезення накопиченого сміття. Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко заявив, що 6 тисяч 500 тонн відходів почнуть вивозити зі сміттєвих майданчиків на полігони області, які зазначені в попередньо підписаному меморандумі, і перевізники обіцяють завершити вивезення сміття впродовж 2 тижнів.

Напередодні Кабінет міністрів затвердив план заходів для вивезення сміття у Львові. Ситуацію, яка склалася, планують вирішити до 5 липня, забезпечивши вивезення твердих побутових відходів зі Львова на звалища і полігони області.

Міський голова Львова Андрій Садовий також погодився на пропозицію голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки передати обласній адміністрації повноваження на вивезення твердих побутових відходів із міста.

Проблема з вивезенням сміття у Львові розпочалась торік у червні після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, коли загинули 3 людини, а одного рятувальника досі не знайшли. Цей полігон закрили, і відтоді міська влада постійно скаржиться, що перевізникам нікуди вивозити відходи.

XS
SM
MD
LG