Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: комітет умисно повернув до ГПУ подання щодо Дейдея, щоб не було розгляду у Раді


 Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що рішення профільного комітету Верховної Ради щодо народного депутата Євгена Дейдея до Генеральної прокуратури ухвалене умисно, щоб подання не розглядали у сесійному залі парламенту.

«Звертаю вашу увагу, комітет не відхилив наші подання, не підтримав наші подання, тому що і негативне, і позитивне рішення означало б відправлення до зали Верховної Ради. Комітет відправив матеріали назад, щоб не допустити розгляду цього питання у сесійному залі Верховної Ради», – заявив генпрокурор.

Луценко назвав це рішення комітету «ганебним прикриттям свого колеги».

Він додав, що прокуратура продовжить слідчі дії щодо Дейдея і повторно внесе подання до профільного комітету.

Сьогодні регламентний комітет Верховної Ради визнав необґрунтованим і невмотивованим подання ГПУ про зняття депутатської недоторканності з Євгена Дейдея. Подання повернули прокуратурі.

21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Євгена Дейдея, в діях якого слідчі «вбачають ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 мільйона гривень».

У травні Луценко повідомив, що у ході перевірки електронних декларацій підготовлені подання до Верховної Ради щодо зняття депутатської недоторканності з трьох депутатів, серед яких був Дейдей.

Євген Дейдей у ефірі телеканалу «112.Україна» заявляв, що не відчуває своєї провини «і готовий постати перед будь-яким судом, перед будь-яким парламентом».

XS
SM
MD
LG