Доступність посилання

ТОП новини

Справа проти Лозового може бути закрита, якщо депутат сплатить податки – Луценко


Генеральний прокурор України Юрій Луценко
Генеральний прокурор України Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що справа проти депутата Верховної Ради Андрія Лозового (фракція Радикальної партії) може бути закрита.

«Стаття 212-а, за якою я сьогодні прошу притягнути до відповідальності депутата Лозового, передбачає можливість сплати податку недоплаченого до оголошення підозри, і це закриває автоматично справу», – сказав генпрокурор.

Луценко нагадав, що такий прецедент був із народним депутатом від парламентської групи «Відродження» Геннадієм Бобовим.

«Він сплатив, я дочекався його чеків і відкликав подання з Верховної Ради. Але заплатити треба до оголошення підозри. Якщо не оплачені податки, то залежно від їхніх розмірів передбачене покарання до трьох років позбавлення волі», – додав генпрокурор.

Регламентний комітет Верховної Ради 5 липня розглядає подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Андрія Лозового (фракція Радикальної партії).

3 липня регламентний комітет Верховної Ради не дав згоди на зняття депутатської недоторканності з депутата Євгена Дейдея (фракція «Народний фронт»), а 4 липня – з депутата Олеся Довгого (група «Воля народу»). У комітеті вважають, що прокуратура надає недостатньо доказів.

Подання на зняття недоторканності з п’яти народних депутатів надійшли до Верховної Ради 21 червня. 29 червня Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата фракції «Опозиційний блок» Михайла Добкіна.

10–14 липня Верховна Рада працює у режимі пленарних засідань. Після цього в липні завершується шоста сесія Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG