Доступність посилання

ТОП новини

Ryanair скасовує прихід до України через недотримання угоди – заява


Ірландська компанія Ryanair заявила, що скасувала планований прихід до України через недотримання раніше досягнутої угоди із Міністерством інфраструктури України посадовцями аеропорту «Бориспіль».

«Ми скасували запланований прихід до України після невиконання київським аеропортом угоди, яку підписали у березні цього року із Міністерством інфраструктури, посадовими особами аеропорту та чинним генеральним директором аеропорту паном Рябікіним», – мовиться у заяві Ryanair.

В авіакомпанії заявили, що аеропорт «Бориспіль» захищав авіакомпанії з високими тарифами і позбавив українських пасажирів доступу до дешевих авіаперельотів.

«Ryanair не має іншого вибору, окрім скасування чотирьох нових маршрутів Києва та семи нових львівських маршрутів, що призведе до втрати понад 500 000 пасажирів та 400 робочих місць», – додали у компанії.

Раніше сьогодні гендиректор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін заявив, що аеропорту не вигідний контракт з Ryanair. За його словами, серед низки ультимативних вимог компанії є незаконні, а виконання цих вимог могло б призвести для аеропорту до збитків у два мільярди гривень щороку.

У свою чергу, міністр інфраструктури Володимир Омелян пояснює цю ситуацію позицією керівництва аеропорту «Бориспіль».

«Просто дивує, наскільки ж небажаним є прихід Ryanair до України, що ані указ президента – не указ, ані інтереси українців, які б завдяки дешевим цінам на квитки могли б відкрити для себе світ – не аргумент. Так можна і сказати: ми не хочемо Ryanair, бо аеропорт не зможе зробити три додаткові виходи на посадку, а також не зможе розширити зону отримання багажу для транзитних пасажирів», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

У березні цього року кілька авіакомпаній-лоукостів, зокрема ірландська компанія Ryanair, оголосили про відкриття нових міжнародних рейсів із Києва та Львова.

XS
SM
MD
LG