Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США зустрівся з президентом Азербайджану


Президент Азербайджану Ільгам Алієв виступає на Всесвітньому нафтовому конгресі, Стамбул, 10 липня 2017 року
Президент Азербайджану Ільгам Алієв виступає на Всесвітньому нафтовому конгресі, Стамбул, 10 липня 2017 року

Державний секретар США Рекс Тіллерсон у Стамбулі провів переговори з президентом Азербайджану Ільгамом Алієвим. Зустріч відбулася на полях Всесвітнього нафтового конгресу, що відбувся в Туреччині.

Як повідомили в прес-службі президента Азербайджану, лідери обговорили двосторонні відносини, енергетичну співпрацю та ситуацію в Нагірному Карабаху та навколо нього.

Владу президента Ільгама Алієва, який змінив на посаді президента свого батька Гейдара, звинувачують у гальмуванні інакомислення та свободи засобів інформації.

Тіллерсон прибув на Всесвітній нафтовий конгрес після відвідування саміту «Групи двадцяти» в Німеччині та візиту до України.

На форумі в Стамбулі міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що Москва бачить саботаж спорудження газопроводу «Північний потік-2» та інших своїх енергетичних проектів у Європі.

Президент США Дональд Трамп минулого тижня запропонував східноєвропейським державам зріджений газ зі Сполучених Штатів, заявивши, що це надійніше джерело енергії, ніж Росія.

XS
SM
MD
LG