Доступність посилання

ТОП новини

Парубій відкрив засідання Ради, подання ГПУ щодо Добкіна розглянуть о 17:00


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання.

Парубій заявив, що сьогодні Рада о 17:00. розгляне подання генпрокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності,затримання і арешт народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Михайла Добкіна.

Депутати почали розгляд проекту постанови про календарний план проведення сьомої сесії Верховної Ради восьмого скликання.

12 липня комітет Верховної Ради України з питань регламенту визнав достатньо обґрунтованим подання Генпрокуратури на надання згод Добкіна. Водночас комітет вважає недостатньо обґрунтованим, але законним подання щодо затримання і арешту Добкіна. У ході засідання депутата заявив про політичне, як він вважає, підґрунтя звинувачень стосовно нього.

При цьому він заявив, що у Верховній Раді голосуватиме за зняття депутатської недоторканності.

ГПУ звинувачує Добкіна в тому, що він діяв «в інтересах голови ОК «Житлобуд-1», сприяв в реалізації злочинного умислу щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова шляхом обману». За версією силовиків, із власності територіальної громади Харкова «незаконно вибули земельні ділянки загальною площею 61,2 гектара, заподіяні збитки у розмірі 178 624 598 гривень».

Михайло Добкін із 2006 до 2010 року обіймав посаду міського голови Харкова, а з 2010 по 2014 рік очолював Харківську облдержадміністрацію.

10–14 липня Верховна Рада працює у режимі пленарних засідань. Після цього у липні завершується шоста сесія Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG