Доступність посилання

ТОП новини

США: Манафорт співпрацює з розслідуванням імовірного втручання Росії у вибори


Колишній керівник виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт
Колишній керівник виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт

Юридичний комітет Сенату США пізно ввечері 25 липня скасував виклик колишнього керівника кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта у справі про ймовірне втручання Росії у вибори 2016 року. Манафорт мав свідчити 26 липня, але погодився натомість надати документи, які могли б допомогти розслідуванню, повідомив голова комітету, сенатор-республіканець Чак Ґрейслі.

Зараз комітет веде переговори з Манафортом щодо можливої «письмової співбесіди» замість публічних свідчень, сказав Ґрейслі.

«Як ми вже говорили раніше, ми маємо намір одержати потрібні відповіді так чи інакше. Співпраця зі свідками завжди є кращим маршрутом, але ця угода не зачіпає право комітету змусити його (Манафорта – ред.) свідчити в майбутньому», – ідеться в спільній заяві сенатора Чака Ґрейслі та його колеги з Демократичної партії Даян Файнстайн.

Манафорт, який мав ділові зв’язки з усунутим проросійським президентом України Віктором Януковичем, є суб’єктом кількох розслідувань про можливі зв’язки між Росією та кампанією Трампа.

Манафорт пішов у відставку в серпні 2016 року з посади керівника виборчої кампанії Трампа після того, як у Києві заявили про отримання ним значних сум від представників колишньої української влади.

XS
SM
MD
LG