Доступність посилання

ТОП новини

Путін призначив заступника Лаврова новим послом Росії в США


Анатолій Антонов (на фото) замінить Сергія Кисляка, який у липні залишив США після того, як закінчився його 9-річний термін перебування на посаді посла
Анатолій Антонов (на фото) замінить Сергія Кисляка, який у липні залишив США після того, як закінчився його 9-річний термін перебування на посаді посла

Президент Росії Володимир Путін призначив Анатолія Антонова новим російським послом у США. Повідомлення про це оприлюднене 21 серпня на сайті Кремля.

Іншим указом Путін звільнив Антонова із посади заступника голови Міністерства закордонних справ Росії.

Перед роботою в МЗС Анатолій Антонов тривалий час, до 2016 року, був заступником міністра оборони Росії. Як чільний посадовець, безпосередньо причетний до введення російських військ на територію України, він від 2015 року перебуває під санкціями Європейського союзу, Канади і України, але не є під санкціями США.

Крім того, як мовиться в повідомленні, президент Росії підписав указ, яким звільнив попередника Антонова на посаді посла, Сергія Кисляка.

Кисляк 22 липня залишив США після того, як закінчився його 9-річний термін перебування на посаді посла Росії у Вашингтоні. Як повідомили в посольстві Росії, від’їзд 66-річного Кисляка є частиною його запланованого перепризначення.

Відносини США й Росії останнім часом значно загострені через низку розбіжностей, серед яких дії Росії в Україні і Сирії чи її втручання у президентські вибори у США 2016 року, про яке одноголосно заявили всі спецслужби США у спільній заяві (Москва заперечує це). При цьому посол Кисляк був одним із головних фігурантів із російського боку в розслідуваннях про деталі такого втручання, які ведуть у США Федеральне бюро розслідувань і кілька комітетів обох палат Конгресу.

XS
SM
MD
LG