Доступність посилання

ТОП новини

Росія: затриманий режисер Серебренников відкидає звинувачення в розкраданні


Кирило Серебренников (зліва) біля виходу зі Слідчого комітету Росії після висунення йому обвинувачень, Москва, 22 серпня 2017 року
Кирило Серебренников (зліва) біля виходу зі Слідчого комітету Росії після висунення йому обвинувачень, Москва, 22 серпня 2017 року

Затриманий у Росії режисер Кирило Серебренников відкинув звинувачення у розкраданні у великих розмірах, висунуті проти нього Слідчим комітетом Росії.

Художнього керівника московського театру «Гоголь-центр» і засновника проекту «Сьома студія» Кирила Серебренникова затримали вранці 22 серпня у Санкт-Петербурзі, де він працював над фільмом, і доправили до Москви. Слідство підозрює його в організації розкрадання 68 мільйонів рублів (це близько 30 мільйонів гривень), виділених «Сьомій студії» протягом 2011–2014 років.

Слідчі мають намір звернутися до суду з вимогою помістити Серебренникова в ізолятор або під домашній арешт. Судове засідання щодо цього клопотання призначене на 23 серпня.

Російські громадські й культурні діячі виступили на захист Серебренникова, вони закликають не арештовувати його.

У Раді з прав людини при президентові Росії затримання режисера назвали «демонстративним». Голова комісії РПЛ із цивільних прав Микола Сванідзе зазначив, що затримання режисера «матиме дуже тяжкі наслідки для загальної атмосфери в країні».

У разі визнання винним 47-річному Серебренникову, який неодноразово критикував дії влади Росії, може загрожувати до 10 років ув’язнення.

У справі про розкрадання в «Сьомій студії» проходять бухгалтер і генеральний директор цієї організації Ніна Масляєва і Юрій Ітін, а також колишній директор «Гоголь-центру» Олексій Малобродський. Серебренникова в травні допитували у цій справі, але як свідка.

XS
SM
MD
LG