Доступність посилання

ТОП новини

Розслідування ДТП на Львівщині за участю автомобіля бізнесмена Димінського передали в Київ


Петро Димінський
Петро Димінський

Слідчі управління Національної поліції у Львівській області передали справу з розслідування ДТП за участю автомобіля «Мерседес», власником якого є бізнесмен Петро Димінський, Головному слідчому управлінню Нацполіції. Про це Радіо Свобода повідомила прес-служба Нацполіції Львівщини.

Відтак справу про розслідування ДТП передали зі Львова у Київ. Від сьогодні лише представники Головного слідчого управління мають право коментувати хід розслідування, наголосили у прес-службі Нацполіції Львівської області.

Сьогодні на 10-у годину ранку Петро Димінський був викликаний на допит у Львів. Однак ніхто офіційно не інформує, чи бізнесмен з’явився в поліцію. У МВС підтвердили, що Петрові Димінському вручили повістку для проведення слідчих дій.

18 серпня на автодорозі Львів – Краківець поблизу села Ямельня Яворівського району Львівської області водій автомобіля Mercedes-Benz S65 скоїв зіткнення з автомобілем Opel Astra, внаслідок чого загинула водій «Опеля», 31-річна жителька одного з сіл Яворівського району Наталія Тріла.

У поліції спочатку заявили, що за кермом «Мерседеса» був «43-річний львів’янин». Родич загиблої Степан Мацевко, який повідомив про трагедію, стверджує, що за кермом «Мерседеса» був сам Димінський, а його супроводжував позашляховик Lexus. За словами Мацевка, після ДТП Димінський пересів у Lexus і втік з місця події, натомість охоронець Димінського Андрій Борщ стверджує, що саме він перебував за кермом автомобіля «Мерседес».

21 серпня Галицький районний суд Львова ухвалив рішення про арешт Борща на два місяці без можливості внесення застави.

На своїй сторінці у Facebook народний депутат України, член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що 22 серпня Петро Димінський вилетів зі Львова до Женеви (Швейцарія). Парламентар заявляє, що 22 серпня слідство законним чином отримало незаперечні докази того, що за кермом автомобіля, що збив на смерть молоду жінку, був точно не охоронець Димінського. За словами Антона Геращенка, Генеральна прокуратура визначила підслідність розслідування справи про можливу причетність Петра Димінського до загибелі Наталії Тріли за Головним слідчим управлінням поліції.

Петро Димінський, 1954 року народження – почесний президент футбольного клубу «Карпати», співвласник телеканалу ZІК, народний депутат України четвертого скликання.

XS
SM
MD
LG