Доступність посилання

ТОП новини

В'ятрович: знищення графіті часів Євромайдану на Грушевського є злочином


(Робота соціального художника Sociopath) Зображення Лесі Українки на стіні біля барикад на Грушевського під час Євромайдану
(Робота соціального художника Sociopath) Зображення Лесі Українки на стіні біля барикад на Грушевського під час Євромайдану

Український інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію та до Генпрокуратури за фактом вандалізму через знищення графіті часів Євромайдану на фасаді магазину на вулиці Грушевського в Києві. Про це повідомив директор інституту Володимир В'ятрович у Facebook.

Він заявив, що графіті на Грушевського є пам'яткою історії, відповідно до наказу Міністерства культури № 869 від 15 жовтня 2014 року.

«Їх знищення є злочином і підпадає під дію частини 2 статті 298 Кримінального кодексу – умисне незаконне знищення, руйнування, пошкодження об'єкту культурної спадщини або його частини – штраф до 2350 гривень або обмеження чи позбавлення волі до 3 років з можливою забороною обіймати певні посади чи діяльність», – написав В'ятрович.

Про те, що з фасаду магазину люкс-меблів «Емпоріум» на вулиці Грушевського, 4 в Києві зникли знамениті патріотичні графіті, які були створені під час Революції гідності, повідомила в Facebok журналістка Тетяна Висоцька.

Керівник магазину Ігор Доценко у коментарях під постом назвав ці графіті «типовим стріт-артом, який час від часу видаляють комунальні служби».

Генпрокуратура і поліція поки що не коментують ситуацію.

XS
SM
MD
LG