Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі виїхав з готелю у Львові і планує «зустріч» у Чернівцях


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Екс-голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі минулої ночі виїхав з готелю у Львові, де перебував з 10 вересня. Як мовиться на сторінці Саакашвілі у Facebook, сьогодні ввечері о 18-й він планує бути у Чернівцях.

Як випливає з повідомлення, «зустріч» запланована на Центральній площі міста.

Де до вечора середи перебуватиме екс-голова Одеської ОДА, не повідомляється.

10 вересня Міхеїл Саакашвілі повернувся до України з Європи, не пройшовши прикордонного контролю. Його супроводжували, зокрема, народні депутати і його прихильники. Перед цим поблизу пункту пропуску «Шегині» виник стихійний мітинг, стався прорив кордону силовиків на пункті пропуску. За даними МВС, під час інциденту постраждали поліцейські і прикордонники.

Поліція повідомила про відкриття кримінальної справи, а генпрокурор Юрій Луценко заявив, що організаторів прориву притягнуть до кримінальної відповідальності.

Після відставки з посади голови Одеської ОДА Саакашвілі почав різко критикувати владу України і заявляти про свої плани усунути її. Наприкінці липня стало відомо, що президент України Петро Порошенко своїм указом затвердив втрату Міхеїлом Саакашвілі громадянства України – за повідомленнями, через свідоме подання неправдивих відомостей при набутті українського громадянства.

Згодом Порошенко пояснив, що не міг не підписати указ про позбавлення Саакашвілі громадянства після отримання інформації від Державної міграційної служби. Саакашвілі заявляв про незаконність цього рішення і намір оскаржити його у суді.

Чинність закордонного паспорта громадянина України Саакашвілі після втрати ним громадянства скасована. У Держприкордонслужбі попереджали, що в разі спроби проїхати з таким документом він мав бути вилучений, а сам Саакашвілі депортований з України.

XS
SM
MD
LG