Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Одесі арештував директора дитячого табору «Вікторія», де сталася пожежа


Пожежа в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі, 16 вересня 2017 року
Пожежа в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі, 16 вересня 2017 року

Київський районний суд Одеси обрав для директора одеського дитячого табору «Вікторія» Петроса Саркісяна запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці без права внесення застави, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Саркісяна підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель дітей (ч. 2 ст. 270 КК України).

Також силовики повідомили про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов’язками мала відповідати за пожежну безпеку.

Цими днями прокуратура Одеської області проводить слідчі дії в районному відділі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, міському департаменті освіти та науки. За повідомленням прокуратури, зокрема, вилучається документація стосовно введення в експлуатацію цього об’єкту.

Сьогодні на апаратній нараді в мерії кілька депутатів Одеської міськради оприлюднили лист-звернення до президента України Петра Порошенка з проханням створити державну комісію для з’ясування причин, які призвели до трагічної загибелі трьох дітей під час пожежі у «Вікторії». Від мера Одеси Геннадія Труханова депутати вимагають відсторонити на час слідства всіх чиновників, які причетні до проектування, будівництва й експлуатації установи – йдеться про віце-мерів Зінаїду Цвірінько, Петра Рябоконя, Андрія Котляра, директора міського департаменту оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Григорія Зубова і начальника управління капітального будівництва Бориса Панова.

16 вересня начальник муніципального департаменту освіти Олена Буйневич повідомила, що складає повноваження, одник офіційного розпорядження щодо її звільнення досі немає. Керівника Київської районної адміністрації (табір «Вікторія» розташований у Київському районі міста) усунено з посади на час розслідування.

16 вересня про те, що пожежна сигналізація в таборі «Вікторія» не працювала, заявив заступник начальника Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Михайло Вовк. Він повідомив, що в 2016 році в таборі було встановлено сучасну систему оповіщення про пожежу та протипожежну сигналізацію, але до початку нинішнього сезону їх не було під'єднано до пульту.

За його словами, співробітники ДСНС перевірили табір «Вікторія» 23 червня, видали керівництву табору припис про під'єднання системи, наклали на директора установи адміністративний штраф, однак система так і залишилася несправною.

В Одесі 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору «Вікторія». На той момент у таборі перебували понад 40 дітей. У результаті пожежі загинули троє дітей і двоє госпіталізовані.

За попередніми висновками, причиною загорання стало порушення правил пожежної безпеки. За фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 270 ККУ «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки». Силовики повідомили про підозру директору дитячого табору, а також співробітниці табору, яка за функціональними обов’язками мала відповідати за пожежну безпеку в закладі. Вчора повідомлялося, що директор табору перебуває в лікарні.

Крім того, прокуратура відкрила провадження за фактом службової недбалості одеських чиновників, зокрема співробітників одеського управління Державної служби з надзвичайних ситуацій і органів місцевого самоврядування.

На Одещині оголосили жалобу через загибель дітей.

XS
SM
MD
LG