Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: транспорт криворіжців, які їхали на зустріч з Саакашвілі, зупинили через порушення ПДР


Мікроавтобус з жителями Кривого Рогу, які в четвер увечері їхали з Кривого Рогу в напрямку Дніпра, зупинили через порушення водієм правил дорожнього руху. Про це Радіо Свобода у четвер повідомили в патрульній поліції Кривого Рогу.

За інформацією поліції, з 18 вересня патрульна поліція в Україні отримала повноваження на перевірку транспортних засобів, що здійснюють пасажирські перевезення.

«20 вересня екіпаж патрульної поліції на трасі в напрямку міста Дніпра в районі села Новопілля зупинив мікроавтобус з жовтим номерним знаком. Зупинили за порушення правил ПДР, а саме – водій при повороті наліво не увімкнув світловий покажчик повороту, чим порушив пункт 9.2.б ПДР України», – зазначили в патрульній поліції.

Як розповіли в поліції, у ході спілкування з пасажирами патрульні з’ясували, що громадяни, за їхніми словами, є вірянами однієї з релігійних організацій і прямують на молебень. Про те, що вони їдуть на зустріч із колишнім головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі, вони не повідомляли.

«Зі слів пасажирів, даний рейс не був комерційним, у кожного пасажира взяли пояснення, що вони не надавали плату за дане перевезення. Патрульні ухвалили рішення обмежитись усним попередженням водієві, тобто ніякі матеріали складені не були», – сказали в поліції.

У середу ввечері жителі Кривого Рогу, які приїхали до Дніпра на зустріч з Міхеїлом Саакашвілі, повідомили, що спізнились через затримку в дорозі. У коментарі Радіо Свобода вони заявляли, що коли їхній мікроавтобус із 18-ма пасажирами рухався селом Новопілля у Криворізькому районі, його спинили поліцейські. Перевірка тривала близько години, говорили вони.

«Нас маринували рівно годину. Якраз, аби ми не встигли (на зустріч з Саакашвілі – Ред.)», – зазначали пасажири.

20 вересня ввечері у Дніпрі відбувся анонсований раніше візит лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі. Попри можливі провокації, про які незадовго до візиту заявляв мер Дніпра Борис Філатов, зустріч відбулась досить спокійно.

XS
SM
MD
LG