Доступність посилання

ТОП новини

На арсеналі в Калинівці зберігалося 68 тисяч тонн придатних боєприпасів – Полторак


Міністр оборони України Степан Полторак
Міністр оборони України Степан Полторак

На арсеналі в Калинівці Вінницької області зберігалося 83 тисячі тонн боєприпасів, з яких лише 68 тисяч тонн були придатні до використання, решту складали компоненти до боєприпасів та брухт. Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак на засіданні військового кабінету 27 вересня.

«Наразі розповсюдження пожежі припинено, локалізовано. Є задимлення території. Але відкритого вогню немає. В останні години немає і вибухів на території сховища», – заявив міністр пізно ввечері 27 вересня.

За даними ДСНС, станом на 7:00 28 вересня на території військових складів Міністерства оборони поблизу Калинівки у Вінницькій області спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

«Дуже страшно! Щоб ніколи такого нікому не було» – жителька Калинівки (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Ввечері 26 вересня на майданчику зберігання боєприпасів однієї з військових частин, дислокованої у Вінницькій області, сталися неконтрольовані вибухи снарядів. Військова прокуратура Центрального регіону України розслідує справу за статтею про «диверсію».

За даними рятувальників, із Калинівки й прилеглих сіл евакуйовані понад 30 тисяч людей, травмовані дві людини, яких шпиталізували до медичних закладів.

XS
SM
MD
LG