Доступність посилання

ТОП новини

«Вертолітний майданчик Януковича» перебуває під арештом – Сарган (оновлено)


Так званий «вертолітний майданчик Януковича»
Так званий «вертолітний майданчик Януковича»

Збудований за правління Віктора Януковича вертолітний майданчик на Парковій дорозі в Києві перебуває під арештом, написала у Facebook речниця генерального прокурора України Лариса Сарган.

«До уваги тих, хто захопив вертолітний майданчик на Парковій. Цей об'єкт – під арештом і в управлінні державним підприємством!Генеральна прокуратура України за нього довго боролася у судах», – вказала речниця Луценка.

Вона також нагадала, що в липні 2017 року «колишньому Київському міському голові Черновецькому… повідомлено про підозру у вчиненні… кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України» саме у зв’язку з відчуженням земельної ділянки, на якій був збудований вертолітний майданчик.

«Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень», – додала речниця.

Увечері 16 жовтня представники кількох націоналістичних організацій заявили, що взяли будівлю вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі в Києві під свій контроль. Учасники акції вимагають повернути будівлю у державну власність, провести відкритий конкурс щодо цільового призначення споруди.

У початковій публікації у Facebook вранці 17 жовтня речниця генпрокурора писала, що будівля вертолітного майданчика «перебуває у власності держави», проте згодом змінила формулювання на те, що «цей об'єкт перебуває під арештом і в управлінні державним підприємством».

XS
SM
MD
LG