Доступність посилання

ТОП новини

Іллєнко: український фільм «Сторожова застава» встановив новий касовий рекорд


Голова Держкіно Пилип Іллєнко заявляє, що український фільм «Сторожова застава» встановив новий касовий рекорд.

«Бокс-офіс «Сторожової застави» за перший вікенд склав 8 184 869 грн., а подивилися фільм 110 628 глядачів! Вітаю нас усіх з новим рекордом українського кіно в прокаті! Але він міг бути більшим!», – написав він на свої сторінці Facebook.

Фільм про пригоди сучасного школяра, який через магічний портал потрапляє з нашого часу на тисячу років назад, стає свідком і учасником героїчних подій, було знято за однойменною повістю-легендою українського дитячого письменника, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка і премії ім. Лесі Українки Володимира Рутківського. Окремою книгою «Сторожову заставу» було опубліковано в 2001 році.

Володимир Рутківський, якому нещодавно виповнилось 80 років, живе і працює в Одесі.

«Як письменнику мені трохи не по собі, що у фільмі вийшло не зовсім так, як написано в книзі. З іншого боку, взагалі не знаю жодного автора, котрий був би на 100% задоволений тим, як кінематографісти адаптують його текст. Утім, вітаю авторів фільму – справжнє фентезі з божевільними сценами й неймовірними спецефектами вони таки поставили. Отже, фільм вважаю ще однією добротною версією «Сторожової застави», — сказав він в коментарі Радіо Свобода.

Прем’єра українського-фентезі «Сторожова Застава» відбулася 13 жовтня.

XS
SM
MD
LG